МВФ перерахував Україні мільярдний транш - Нацбанк

Міжнародний валютний фонд вже перерахував Україні третій транш кредиту у розмірі $1 млрд.

Про це Укрінформу повідомили Національному банку України.

"Так, ми можемо підтвердити те, що з МВФ Україні перерахували третій транш у розмірі одного мільярда доларів", - сказали у прес-службі.

Як повідомляв Укрінформ, 14 вересня відбулося засідання Ради директорів МВФ щодо України. Обговорення виконання Україною програм співпраці дало змогу Раді директорів ухвалити рішення про виділення нашій країні чергового - третього за програмою ЕFF - кредитного траншу.

Національний банк України має намір спрямувати третій транш МВФ на поповнення міжнародних резервів. За умови отримання цих коштів, а також залучення наступного, четвертого, траншу від МВФ у розмірі $1,3 млрд, міжнародні резерви, за прогнозами НБУ, до кінця цього року можуть зрости з $14,1 млрд до $17,2 млрд.

Як заявив директор департаменту комунікацій МВФ Джеррі Райс, наступний транш МВФ для України може бути виділений до завершення нинішнього року - коли саме, визначатиме Виконавча рада Фонду. Представник МВФ також зауважив, що зменшення суми третього траншу для України від очікуваних $1,7 млрд до $1 млрд доле є "чимось надзвичайним".

Чотирьохрічна програма для України в розмірі 12,348 млрд SDR (близько 17,5 млрд доларів США) була затверджена 11 березня 2015 року з метою підтримки економічної програми уряду, спрямованої на відновлення економіки, зовнішньої стійкості, зміцнення державних фінансів, підтримання фінансової стабільності та економічного зростання шляхом просування структурних та управлінських реформ.