Система ProZorro є унікальною не лише в Україні, а й у світі - експерт

Координатор системи держзакупівель ProZorro, проектний менеджер реформи держзакупівель при Національній раді реформ Кристина Гуцалова стверджує, що ця система є 100-відсотковою реформою, і закликає пришвидшити всю реформу державного управління.

Про це вона розповіла в інтерв'ю Укрінформу.

"Щодо ProZorro я можу сказати, що це дійсно 100-відсоткова реформа, тому що ми не змінили вивіску, ми не змінили просто людей, ми дійсно намагаємося змінити систему повністю, грунтовно, зі зміною основних правил", - підкреслила Гуцалова.

При цьому вона акцентувала на тому, що система є унікальною не лише для України, а й фактично у світі. "Саме такої, гібридної, моделі системи електронних закупівель не існує", - зазначила проектний менеджер реформи держзакупівель.

Водночас Гуцалова застерегла, що в разі пробуксовування реформи державного управління в цілому будь-яка позитивна ініціатива (ProZorro чи будь-яка інша, яка вже довела свою ефективність), якщо потрапить "не в ті руки", може "бути перевернута з ніг на голову та поставлена на служіння корупційним інтересам". 

Вона також заявила, що бачить відплив кадрів-реформаторів у багатьох міністерствах на радість тим, хто хоче повернення до старих часів.

Повний текст інтерв’ю читайте незабаром на сайті Укрінформу.