Словаччина готова й надалі гарантувати реверс газу в Україну - Фіцо

Братислава готова й надалі розвивати відносини з Києвом в енергетичній сфері, зокрема й гарантувати реверс газу в Україну.

Про це під час спільної прес-конференції глав урядів Вишеградської четвірки й України і під час панельної дискусії у ході Економічного форуму у польській Криниці-Здруй заявив прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РП.

“Словаччина в дуже складних умовах знайшла рішення щодо забезпечення України газом. Якщо виникне така ситуація в майбутньому, то ми знайдемо відповідне рішення", - сказав Фіцо.  

Він висловив упевненість, що навіть у випадку розвитку нових газових проектів транспортування газу в Україну буде збережено.

“Я пропоную Україні розвиток співпраці в енергетичній сфері”, - підкреслив прем’єр Словаччини. 

Він наголосив, що Словаччина “стратегічно” зацікавлена у стабільності в Україні.

“Ми підтримуємо європейські амбіції України”, - наголосив Фіцо.

Він висловив сподівання, що проблему євроінтеграції України буде швидко вирішено, зокрема проблему голландського референдуму щодо відмови від ратифікації Угоди про асоціацію України з ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман провів зустріч у польській Криниці-Здруй з главами урядів Вишеградської четвірки (Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина) Беатою Шидло, Богуславом Соботкою, Робертом Фіцо та Віктором Орбаном.