Global Finance підняв оцінку Гонтаревій

Американський фінансовий журнал Global Finance представив свою щорічну оцінку роботи голів центральних банків світу та присвоїв голові Національного банку України Валерії Гонтаревій оцінку "B +".

Про це повідомляється на сайті видання.

Гонтарева у щорічному ренкінгу голів центральних банків видання Global Finance у 2016 році отримала оцінку "B +", що є кращим показником порівняно з минулорічним показником "C".

Зазначається, що найкращі результати з 74 глав центробанків за минулий рік продемонстрували вісім осіб, зокрема, оцінку "А" отримали глави центробанків Ізраїля, Лівану, Парагваю, Перу, Філіппін, Росії, Великої Британії.

В Європі на той же рівень, що і Гонтареву, Global Finance поставило главу Європейського центробанку Маріо Драгі, Ларса Рохде з Данії. Найгіршу оцінку в Європі отримав угорець Дьордь Матольчі - "D".

Global Finance складає подібний рейтинг з 1994 року, оцінюючи роботу центральних банкірів за шкалою від "А" до "F" в таких областях, як контроль над інфляцією, цілі економічного зростання, стабільність валюти та управління процентною ставкою.