Данилюк заявив, що транш від МВФ "дуже близький"

Україна дуже близька до отримання чергового траншу кредиту Міжнародного валютного фонду.

Про це заявив міністр фінансів Олександр Данилюк в інтерв'ю агентству Reuters, передає DW.

"Ми дуже до цього близькі і це (надання траншу. - Ред.) для нас дуже важливо, оскільки це важливий сигнал для ринку та інвесторів, а також розблокує можливість надання іншої фінансової допомоги", - сказав Данилюк.

Міністр не конкретизував, коли саме відбудеться надання Україні третього траншу, який раніше планувався у розмірі 1,7 мільярда доларів США, проте тепер очікується виділення 1 мільярда доларів.

За словами Данилюка, щойно МВФ ухвалить це рішення, Україна отримає кредитні гарантії від Сполучених Штатів на суму 1 мільярд доларів. Крім того, з інших джерел міністр сподівається отримати кредит на 600 мільйонів євро, а також позики на закупівлю природного газу.

Відповідаючи на запитання, якими будуть наслідки у разі, якщо черговий транш МВФ не буде виділений, Данилюк запевнив, що не переймається з цього приводу. "Ми зобов'язані будемо здійснити певні виплати. На даний момент із цим немає проблем. Найважливішим є те, що нам потрібне рішення, яке засвідчить, що наша співпраця (з МВФ. - Ред.) продовжується і що ми працюємо як партнери на реалізацію реформ, які є важливими для України", - зауважив керівник Мінфіну.

Данилюк також висловив переконання, що з 1 вересня в Україні буде повноцінно запущена система електронного декларування доходів та статків чиновників, яка є серед міжнародних зобов'язань країни.

Нагадаємо, 30 серпня повідомлялося, що МВФ знову відклав розгляд питання про виділення грошей Україні. Українське питання відсутнє в плані роботи Ради директорів фонду, розписаному до 7 вересня.