Гройсман доручив перевірити, як витрачають гроші на ремонт доріг

Державна фіскальна служба України та Державна аудиторська служба проведуть перевірки ефективності використання коштів, виділених на ремонт доріг в Україні.

Про це заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман у понеділок під час робочої наради щодо стану виконання дорожніх робіт в Україні, інформує Урядовий портал.

"Я би хотів, щоб зараз і аудиторська служба, і фіскальна служба дуже предметно зайнялися вивченням ситуації. Я би дуже хотів, щоби ви провели розслідування і там, де є зловживання, я хочу знати прізвища, хто за цим стоїть, хто це "кришує", скільки коштів було витрачено неправильно і які збитки нанесені державі. Якщо це є, ми маємо бути принциповими і люди мають нести покарання", - зазначив Гройсман.

Він закликав інспекторів до безкомпромісності та чесності у виявленні зловживань, а також наголосив на необхідності забезпечення жорсткого контролю.

"Я би хотів, що би ми зараз ретельно зайнялися перевіркою тих обсягів робіт, які були зроблені", - додав глава уряду.

Гройсман нагадав, що Кабмін розпочав ремонтні роботи на українських дорогах у цьому році. На проведення дорожніх робіт вже виділено 6,5 млрд грн із запланованих 19 млрд грн.

"Зараз потрібно відновлювати дорожнє господарство, і тут дуже важливо, щоби кожна гривня, що виділена на ці цілі, була ефективно використана", - підкреслив Прем’єр-міністр.

Прем'єр також зауважив, що дуже часто дорожні роботи - реконструкцію, будівництво, поточні ремонти доріг – використовували "для того, щоб на дорогах красти". "Це є неприпустимим", - підкреслив він.

Серед зловживань, що практикуються під час дорожніх робіт, глава уряду навів приклади непрозорого проведення тендерів на місцях, необ'єктивне завищення розцінок та обсягів робіт, переведення виділених коштів у готівку та їх розкрадання.

Як повідомлялося, минулого тижня в.о. голови Укравтодору Євгеній Барах звільнив керівників Служб автодоріг в Миколаївській, Донецькій та Черкаській областях та виніс ще 7 доган за  неналежне виконання робіт з поточного середнього ремонту.