«Укроборонпром» дав роботу підприємствам машинобудівної галузі України

ДК «Укроборонпром» залучив до програми імпортозаміщення 296 вітчизняних підприємств машинобудівної галузі України.

Про це повідомляє прес-служба концерну.

"За 1 півріччя 2016 року кількість працюючих заводів у цьому секторі стрімко підвищилася, адже концерн залучив до програми імпортозаміщення 296 вітчизняних підприємств. Таким є результат укладених Меморандумів про співпрацю підприємств «Укроборонпрому» з ОДА», - йдеться у повідомленні.

За словами генерального директора концерну Романа Романова, найактивніше долучились до роботи з «Укроборонпромом» підприємства Харківської, Київської, Черкаської, Дніпропетровської та Чернігівської областей. Для прикладу, промисловий потенціал Харківської області використовується вже на 87%, а за інформацією ОДА, машинобудівний індекс регіону досяг 100%. Загалом ведеться робота по заміщенню близько 1 тисячі позицій для ОПК, що раніше постачались з Росії.

У лютому цього року машинобудівники Харківщини законтрактували виробництво понад 100 найменувань продукції для ВПК, яка раніше постачалася з-за кордону. За словами голови Харківської ОДА Ігоря Райніна, це результат виконання програми імпортозаміщення, яку регіон розробив разом з ДК «Укроборонпром». За 4 місяці кількість підприємств, які приєдналися до програми, зросла у 5 разів: з 10 до 50. Машинобудівна галузь області запрацювала «у плюс».

Нагадаємо, що «Укроборонпром» підписав 14 меморандумів про співпрацю з облдержадміністраціями та містом Києвом. Таке об’єднання зусиль доводить свою ефективність. Наприклад, Житомирський бронетанковий завод залучив до кооперації 67 підприємств різної форми власності.