Насіров став президентом Внутрішньо-європейської організації податкових адміністрацій

На 20-му засіданні Генеральної асамблеї Внутрішньо-європейської організації податкових адміністрацій (ІОТА), яка відбулаcя у Бухаресті, голову Державної фіскальної служби України Романа Насірова обрано президентом ассамблеї. 

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Наступного року 21-ше засідання Генеральної асамблеї ІОТА відбудеться в Україні. Для нас це велика та знакова подія, адже Україна вперше очолюватиме ІОТА. Ми вдячні за отриману можливість, визнання нашого досвіду та фаховості, але ми цілком усвідомлюємо, що це і велика відповідальність», - наголосив Насіров. 

Він підкреслив, що Україна зробила вибір на користь Європейської спільноти, європейських цінностей та свобод, саме тому визнання та довіра європейських колег є надзвичайно важливими для української держави.

«Ми розуміємо всю важливість розширення міжнародних контактів у податковій сфері для вдосконалення діяльності вітчизняної фіскальної служби. Україна готова поглиблювати співпрацю у цій сфері та на прикладі інших країн вдосконалювати власну податкову систему.

Членство в ІОТА надає нам можливість долучатись до процесів обміну інформацією, підвищувати професійний рівень працівників податкової служби шляхом участі у заходах організації та обмінюватися досвідом з іншими країнами. Водночас нам є, що показати європейським колегам. Наші електронні сервіси та системи відповідають міжнародним стандартам і високо оцінюються іноземними експертами», - зазначив голова ДФС України.

Говорячи про пріоритетні завдання роботи організації на наступний рік, Насіров акцентував увагу на трьох аспектах: удосконалення контролю за дотриманням податкового законодавства та збиранням податків, розвиток сервісів для платників податків та зниження адміністративного навантаження при зменшенні витрат на податкове адміністрування.