Гройсман відніс закон про ринок електроенергії до першочергових

Закон про ринок електричної енергії та закон про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) є першочерговими для українського парламенту та української економіки, вони мають бути ухвалені вже восени.

Про це на Українській енергетичній конференції заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми розраховуємо, що парламент ухвалить цей закон (про ринок електричної енергії. - Ред.) восени, ми вважаємо його одним з першочергових, так само, як і закон про незалежного регулятора. Ми працюємо з українським парламентом», - сказав Гройсман.

На його думку, НКРЕКП є достатньо незалежним органом, однак необхідно збільшити його незалежність.

«Регулятор у країні уже є, і він достатньо прозорий. Єдине, що нам потрібно, - реформувати законодавство для забезпечення його незалежності», - наголосив Гройсман.

У свою чергу посол США в Україні Джеффрі Пайєтт зазначив, що Штати підтримують заплановані зміни щодо формування ринку газу.

«Ми позитивно сприйняли закон про ринок газу, але необхідно й надалі трансформувати енергетичний ринок. Новий закон про ринок електроенергії має бути прийнятий восени. США це підтримують», - сказав Пайєтт.