ПриватБанк поскаржився на Укрзалізницю

Антимонопольний комітет України розглядає заяву "ПриватБанку" щодо наявності в діях ПАТ "Українська залізниця", ДП "Головний інформаційно-обчислювальний центр Державної адміністрації залізничного транспорту України" і ТОВ "Уніт" ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

"Приват" переконує, що порушення полягають в обмеженні доступу банку на ринок інтернет-еквайрінгу в сфері продажу квитків на залізничний транспорт, інформує прес-служба АМКУ.

"В Антимонопольному комітеті України розглядається заява ПАТ КБ "ПриватБанк" про наявність, на думку заявника, в діях ПАТ "Укрзалізниця", ДП "Головний інформаційно-обчислювальний центр Державної адміністрації залізничного транспорту України" та ТОВ "Уніт" ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції, які полягають в обмеженні доступу банку на ринок інтернет-еквайрингу в сфері продажу квитків на залізничний транспорт", - йдеться в повідомленні.

За інформацією "Привату", співпраця банка-еквайєра на пряму з УЗ в частині он-лайн продажу квитків на залізничний транспорт можлива лише при умові укладання договору з компанією "Уніт", яка виступає платіжним шлюзом та сплати останньому винагороди у встановленому відсотку від суми прийнятих платежів.

"Метою проведення зазначеного дослідження є визначення стану конкурентного середовища на ринку інтернет-еквайрингу в сфері продажу квитків на залізничний транспорт, виявлення і визначення наявних проблем, які перешкоджають розвитку конкуренції", - наголосили в АМКУ.

Комітет просить суб’єктів господарювання/банків, в тому числі у потенційних учасників ринку інтернет-еквайрингу в сфері продажу квитків на залізничний транспорт, при наявності, надавати інформацію, яка може бути використана під час дослідження.