Eurosatory: "Українські вертольоти" вперше показали модернізовані розробки

ПАТ "Авіакомпанія "Українські вертольоти" вперше представило на Eurosatory-2016 у Франції модернізовані розробки вітчизняного авіапрому.

Про це власному кореспонденту Укрінформу у Франції на салоні під Парижем розповів директор комерційного департаменту ПАТ Олег Рудь.

"Українські вертольоти" вперше беруть участь саме у цій виставці. Тут ми представляємо модернізований вертоліт Мі-8 М1, так звана "повітряна швидка допомога", з можливістю трансформації у будь-яку з п’яти доступних конфігурацій упродовж 40 хвилин", - зазначив він.

У проекті взяли участь фахівці конструкторського бюро ПАТ "Авіакомпанія "Українські вертольоти" спільно з інженерами Конотопського авіаційного заводу. "Повітряна швидка допомога" обладнана додатковими системами безпеки, також спеціалізованими системами, що дозволяють виконувати польоти практично у будь-яких метеорологічних умовах у режимі 24 години на добу, 7 днів на тиждень та 365 днів на рік", - сказав Рудь.

Вертоліт також обладнаний системою протиракетного захисту з можливістю одночасної протидії 8 одночасним пускам протиповітряних ракет (ПЗКР). За словами представника ПАТ, йдеться про теплові і мультиспектральні пастки, так звана пасивна система захисту. Крім того український гелікоптер обладнаний захистом проти стрілецької зброї, що дозволяє йому надійно зберігати життя екіпажу та пасажирів, а також захищати вантажі. Вертоліт є повністю цивільним і обладнується обновленим двигуном виробництва Запорізького заводу "Мотор Січ", який має збільшену на 30% потужність, а також характеристики, що збільшують його можливості у порівнянні з іншими повітряними суднами цієї моделі.

"Гелікоптер має унікальні можливості за короткий час бути переобладнаним для виконання інших спеціалізованих завдань. Це є значною перевагою для його власника, який замість чотирьох спеціальних вертольотів може придбати лише один вертоліт від ПАТ "Авіакомпанії "Українські вертольоти", - сказав Рудь.

Говорячи про очікування від салону Eurosatory-2016, він зазначив, що головним завданням авіакомпанії є надати можливість ознайомитися з наявністю такої машини на авіаційному ринку, щоб потенційні клієнти розуміли суть української пропозиції.

"За нашими оцінками, найбільше у подібній продукції зацікавлені замовники, які мають намір його використовувати у зонах підвищених ризиків, а також в надзвичайних умовах, тобто це вертоліт, який можна використовувати у специфічних кліматичних географічних умовах, тропіках та високогір’ях", - зазначив він.

Рудь додав, що у порівнянні із західними аналогами  модернізований Мі-8 перевищує їх своєю невибагливістю, технічними характеристиками та можливостями, у т.ч. без ангарного зберігання.

Як повідомляв Укрінформ, з 13 червня біля Парижа світові виробники озброєнь та військової техніки демонструють у рамках однієї з найбільших міжнародних виставок Eurosatory-2016 нові та модернізовані зразки та технології. Організатори міжнародної виставки Eurosatory, яка проводиться з 1992 року, цього року очікують до 57 тис. відвідувачів з-понад 140 країн. Зразки озброєнь представляють 1571 іноземних компаній з 94 держав. Площа експозиції складає більше 144 тис. кв. м. Найбільші за розміром та наповненням експозиції представляють Франція, США, ФРН, Велика Британія, Ізраїль, Італія, Австрія, Туреччина, Канада, Чехія та Бельгія.