Eurosatory-2016: Україна представила свої кращі зразки озброєння

Українські виробники з ДК "Укроборонпром", у т.ч. "АвтоКрАЗ", корпорація "Українські вертольоти" та компанія Ukrainian Аrmor представляють власні кращі зразки озброєння, техніки та обладнання на одному з найбільших міжнародних салонів Eurosatory-2016 у Франції.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

"Україна на ювілейному 25 салоні Eurosatory-2016 представлена підприємствами ДК "Укроборонпром" та перспективної компанії Ukrainian Аrmor. Для участі у салоні вони орендували стенди загальною площею понад 100 кв. метрів", - зазначив представник організаторів виставки-продажу Патрік Режо.

За його словами, "Укроборонпром" традиційно демонструє свої надбання у павільйоні № 5. "Там же розташований павільйон корпорації "Українські вертольоти", стенд Ukrainian Аrmor розміщується у павільйоні № 6, а його бронеавтомобіль "Варта" на демонстраційному майданчику", - зазначив співрозмовник.

Український виробник вантажної техніки представить "АвтоКрАЗ", також презентує лінійку автотранспортних засобів військового призначення на Eurosatory-2016. Зокрема, відвідувачі виставки зможуть ознайомитися з такими українськими розробками як "Ураган", "Фіона", "Шрек", "Кугуар" і "Спартан". Продукція Кременчуцького автобудівельного заводу також бере участь в окремій експозиції ДК "Укроборонпром" та на стенді з канадсько-еміратським партнером - компанією Streit Group, яка привезла до Франції свої два нові зразки бронеавтомобілі "Гладіатор" та "Скорпіон".

"Укроборонпром" у Франції представляє можливості 134 держпідприємств військово-промислового комплексу України. Компанії та підприємства, що входять до ДК і представлені на Eurosatory-2016, спеціалізуються на системах ППО, ракетному озброєнні класу "повітря-повітря", бойових танках і бронемашинах вагою від 30 т, а також на броньованих транспортних засобах вагою від 8 до 30 т, електронних системах, захисних комплексах, зброї, тренажерних комплексах тощо.

Як повідомляло агентство, організатори міжнародної виставки Eurosatory, яка проводиться з 1992 року, цього року очікують до 57 тис. відвідувачів з-понад 140 країн світу. Зразки озброєнь представляють 1571 іноземних компаній з 94 держав. Площа експозиції складає більше 144 тис. кв. м. Найбільші за розміром та наповненням експозиції представляють Франція, США, ФРН, Велика Британія, Ізраїль, Італія, Австрія, Туреччина, Канада, Чехія та Бельгія.