У Нафтогазі "остудили" Міллера: Газ купуватимемо, якщо Газпром знизить ціну

"Нафтогаз" запропонував "Газпрому" спочатку подумати над тим, як зробити російський газ дешевшим за реверсний європейський. І тільки потім вже заявляти, що Україна відновить його закупівлі.

Відновлення імпорту газу з РФ можливо за умови конкурентної (найнижчої) ціни та узгодження чергового "зимового пакету". Про це ще раз повідомили в НАК "Нафтогаз України" після того, як глава "Газпрому" Олексій Міллер поспішив заявити, що Україна "просить" відновити постачання російського газу, пише DT.ua.

"Позиція "Нафтогазу" є незмінною протягом останніх 1,5 років: закупівля газу у "Газпрому" можлива, якщо російська компанія запропонує нижчу ціну, ніж європейські постачальники", - йдеться в повідомленні прес-служби НАК у вівторок, 7 червня. У "Нафтогазі" також зазначили, що в переговорах з "Газпромом" економічно обгрунтованою ціною російського газу вважатимуть "ціна на рівні "хаб мінус транспорт".

У НАК нагадали, що направили "Газпрому" пропозицію підписати доповнення до контракту, яке дозволить "Газпрому" повернутися в коло потенційних постачальників "Нафтогазу". Підписання такого документа є стандартною комерційною практикою між компаніями з 2014 року. Це додаток покликаний врегулювати спірні питання щодо умов постачання російського газу в Україну протягом наступних трьох кварталів (з липня по березень 2016-2017 – ред.). і є частиною "зимового пакету".

Як відомо, раніше голова Газпрому Олексій Міллер заявив, що Нафтогаз, нібито, просить відновити експорт російського газу до України.