Англійський фунт впав через збільшення прихильників Brexit

Курс британського фунта стерлінгів впав після оприлюднення результатів двох незалежних опитувань, які показали зростаючу підтримку громадянами Великої Британії виходу країни з ЄС.

Про це повідомляє BBC News

"Фунт стерлінгів досяг тритижневого мінімуму по відношенню до долара, впавши на 1,5 цента до $1,4358 за фунт. Відносно євро фунт знизився майже на 0,4% до 1,2710 за фунт", - йдеться у повідомленні.

Так, опитування YouGov показало, що 45% жителів Британії готові підтримали вихід країни з ЄС, проти 41%, які хочуть залишитися. Водночас окреме опитування, проведене Opinium для Observer, також засвідчило збільшення прихильників Brexit з 40% до 43%.

"Це (можливість Brexit. - Ред.) стає надзвичайно тривожним для фінансових ринків, і ми очікуємо ще більшого падіння курсу фунта стерлінгів, якщо опитування громадської думки, як і раніше, продовжать свідчити про перевагу голосів за вихід з ЄС",  - наголосив Хусейн Сайєд, головний ринковий стратег онлайн-брокера FXTM.

У звіті про інфляцію в травні Банк Англії заявив, що невизначеність з приводу референдуму ЄС вже впливає на фунт.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон попередив громадян про те, що у разі виходу країни з Євросоюзу, ціни на продукти харчування суттєво зростуть.