Гройсман чекає, що Бальчун зекономить сім мільярдів за рік

Відповідно до плану нового керівника Укрзалізниці Войцеха Бальчуна за перший рік роботи відомство зможе зекономити не менше 7 млрд гривень.

Про це на годині запитань до уряду у Верховній Раді заявив Прем‘єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу запевнити, що звідти утікали не сотні тисяч, а мільярди десятиріччами, і тільки амбітний план нового керівника говорить про те, що ми заощадимо за перший рік роботи не менше 7 млрд гривень. Радянська залізниця має залишитись у минулому, наша залізниця має стати сучасним європейським підприємством - це можливо", - сказав прем‘єр.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян, відповідаючи на запитання, спростував інформацію про заробітню плату нового гендиректора Укрзалізниці у майже мільйон гривень.

"Щодо зауваження про заробітною платню, вона не відповідає дійсності щодо цих сум. Хотів би зауважити, що всі керівники Укрзалізниці, на жаль,  звільнялися зі звинуваченнями у корупції та хабарництві. Я сподіваюсь, що менеджер, отримуючи достойну заробітню платню, поставить крапку у цій черзі зловживань і зможе вивести Укрзалізницю на абсолютно європейський рівень роботи", - зазначив він.