ЗМІ: Саудівська Аравія схильна погодитися на заморожування нафтовидобутку

Саудівська Аравія, вочевидь, має намір погодитися підтримати заморожування видобутку нафти.

Про це повідомляє Комерсант із посиланням на The Wall Street Journal.

"Імовірно, Ер-Ріяд згоден на обмеження видобутку, якщо стелю буде піднято з 32 млн до 32,5 млн барелів у день. Також заморожування нафти підтримують Нігерія, Катар, Алжир і Венесуела", - йдеться у повідомленні.

Водночас, за даними WSJ, проти заморожування нафти виступають Об'єднані Арабські Емірати. За словами джерела, що бере участь у переговорах, ОАЕ не згодні обмежувати видобуток, якщо виробництво не скоротить Іран.

Крім того, як зазначає видання, члени ОПЕК, як і раніше, розходяться у думках про те, які саме ліміти видобутку - якщо вони взагалі потрібні - слід запровадити, і переговори щодо "стелі" можуть ні до чого не привести».

Нагадаємо, спроба нафтовидобувних країн уперше за багато років сформувати загальну політику контролю за поставками нафти на ринок у квітні провалилася. Переговори Росії, Саудівської Аравії і ще 15 країн в Катарі несподівано зірвалися. У підсумку декларацію про заморожування видобутку підписати не вдалося, переговори відкладені до зустрічі країн ОПЕК у червні.

Фото: shuttlestock