Гройсман сказав, кому треба віддати управління дорогами

Управління дорогами треба передати на місцевий рівень, задіявши для цього місцеві кошти та консолідовані ресурси.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман у ході робочої поїздки в Одеську область, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На місцях сьогодні є необхідні кошти для ремонту доріг. Я можу це довести на прикладі будь-якого бюджету, будь-якого міста. Ще є консолідовані ресурси в області, і ваша область, обласна рада приймала рішення про виділення відповідних ресурсів для ремонту доріг. Це означає, що об'єднані джерела дають відповідні суми, ресурси для фінансування", - підкреслив Гройсман.

Він також наголосив на необхідності створення єдиного дорожнього фонду, який буде наповнюватися зі зборів на імпортовані нафтопродукти.

"Це буде спеціальний фонд, який буде наповнюватися з імпортованих нафтопродуктів. Мито, акцизи сплачуються в цей фонд. Далі цей фонд буде за формулою автоматично розподілятися, щоб кожне село, кожен район, кожна область отримала необхідну кількість грошей у відповідності з кількістю кілометрів доріг", - пояснив прем'єр.

"Це буде означати, що ми створюємо постійно діючий механізм незалежно від чиновників у Києві і передаємо управління цими дорогами на місцевий рівень, на рівень ОДА", - додав Гройсман.