Євросоюз дає 6,5 млн. євро на сільське господарство в Молдові

Гагаузьке автономно-територіальне утворення і Тараклийский район на півдні Молдови отримають від Європейського Союзу фінансову допомогу в розмірі 6,5 млн євро: кошти підуть на підтримку сільгоспвиробників.

На церемонії відкриття проекту «Підтримка сільського господарства і розвиток села» були присутні прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп і глава делегації Євросоюзу Піркка Тапіола, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Реалізація таких проектів сприяє подальшому розвитку і модернізації сіл, створенню нових робочих місць і, найголовніше, повноцінному використанню потенціалу села для процвітання нашої держави», - зазначив молдавський прем'єр.

Він підкреслив, що уряд і надалі приділятиме особливу увагу розвитку інфраструктурних проектів на селі.

Башкан (голова) Гагаузької автономії Ірина Влах відзначила ефективну взаємодію керівництва регіону з центральною владою, підкресливши, що найближчим часом буде затверджена і комплексна програма розвитку Гагаузької автономії.

Глава делегації Євросоюзу в Молдові підкреслив, що успішна реалізація сільськогосподарського проекту дозволить зробити Гагаузію і весь південь Молдови більш привабливим для іноземних інвесторів.

Програма європейської фінансової підтримки сільських виробників півдня Молдови розрахована на три роки.