Україна долучилася до програми ЄС щодо конкурентоспроможності бізнесу

Україна долучилася до програми ЄС "Конкурентоспроможність підприємств малого та середнього бізнесу (COSME) на 2014-2020 роки".

Підписи під документом поставили генеральний директор з питань внутрішнього ринку, промисловості та малого і середнього підприємництва Європейської Комісії Лорі Еванс та представник України в Євросоюзі Микола Точицький, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Ефективна реалізація проектів даної програми в Україні сприятиме використанню українським та європейським бізнесом переваг поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, популяризації економічного потенціалу держави, а також поширенню на Україну кращих європейських практик з підтримки малих та середніх підприємств», - зазначається у заяві Представництві України при ЄС.

Після ратифікації угоди Верховною Радою України вітчизняні бізнес-асоціації, кластери, органи державної влади, а також компанії зможуть брати участь у значній частині проектів програми COSME. Їх тематика охоплює полегшення виходу на зовнішні ринки, поліпшення умов для конкурентоспроможності, формування культури ведення бізнесу, кластери, туризм, зниження адміністративного тягара для компаній і захист прав інтелектуальної власності для компаній, що працюють у країнах, які не є членами ЄС.

Україна стала восьмою країною за межами ЄС, яка приєдналася до програми COSME. Також серед цих країн є Чорногорія, Колишня Югославська Республіка, Македонія, Молдова, Туреччина, Албанія, Сербія та Вірменія.