МВФ похвалив уряд Гройсмана за "обнадійливі зусилля"

У керівництві МВФ вважають дуже обнадійливими попередні ознаки, які надходять від нового уряду України, щодо продовження співпраці.

Про це пише у п'ятницю інформагентство Reuters із посиланням на висловлювання заступника глави європейського департаменту Фонду Махмуда Прадхана.

"Ми вважаємо, що ознаки готовності нового уряду приєднатися до програми, залишитися з програмою (МВФ – ред.) та їх власні зусилля вирівняти ситуацію є дуже обнадійливими", - зазначив Прадхан.

Представник МВФ зробив цю заяву на прес-конференції в Лондоні, вперше озвучивши позитивний погляд Фонду на ситуацію в Києві.

"Ми сподіваємося, що програма залишатиметься й, найголовніше, що вже реалізовується політика регулювання", - зауважив представник Фонду.

Як повідомляв Укрінформ, оціночна місія МВФ приїде в Україну 10 травня в рамках другого перегляду програми розширеного фінансування EFF. Фонд схвалив програму кредитування економіки України загальним обсягом $17,5 млрд строком на 4 роки в березні 2015 року. Перший транш за новою програмою в обсязі $5 млрд Україна отримала 13 березня, другий на $1,7 млрд - 4 серпня 2015 року.

Тим часом, за висловлюванням Прадхана, поки що занадто рано говорити про те, коли буде прийняте рішення про виділення наступного траншу для України.