Укргазвидобування уклало угоду з одним із найбільших нафтотрейдерів світу

Укргазвидобування уклало угоду з одним із найбільших нафтотрейдерів світу Vitol Group 

Про це повідомляє прес-служба компанії.

«Запроваджена процедура конкурсної моделі збуту експортних нафтопродуктів та модернізація виробництва дали змогу Укргазвидобуванню укласти угоду з одним із найбільших нафтових трейдерів світу - Vitol Group (Euromin SA). Нещодавно відбулась перша поставка трейдеру моторного бензину за прямим контрактом, без участі посередників», - йдеться в повідомленні.

Покупець, Vitol Group, запропонував найкращу ціну в ході чергового відкритого конкурсу на експорт нафтопродуктів, розмір дисконту від світових котирувань в чотири рази менше, ніж середній дисконт - першої половини 2015 року, коли покупцями всіх експортних об'ємів були лише дві незмінні компанії, а головні гравці цивілізованого енергетичного ринку відмовлялися працювати через сумнівних посередників.

Як зазначив директор з комерційних питань ПАТ «Укргазвидобування» Сергій Федоренко: «Прямий контракт з такою компанією як Vitol, безперечно, є визнанням прозорості та репутаційної чистоти співпраці з Укргазвидобуванням. Сьогодні компанії групи є  постійними учасниками наших конкурсів на експорт, що змістило точку цінової боротьби на рівень цін світових ринків та привело нових претендентів. У результаті, при продажі  моторного бензину та нафтохімічних продуктів виробництва Шебелинського ВПГКН компанія додатково заробляє 200 дол. США за тонну порівняно з дисконтами, встановлюваними до вересня  2015 року. Безсумнівно, це дуже позитивно вплинуло на економічну ефективність переробного бізнесу Укргазвидобування.

Довідка. Vitol Group BV - швейцарсько-нідерландська компанія, яка спеціалізується на торгівлі нафтою і нафтопродуктами. Заснована в 1966 році. Найбільший незалежний нафтотрейдер у світі з оборотом 167 млрд дол. США за підсумками 2015 р. Володіє флотом із 200 танкерів, обсяг операцій - понад 300 млн тонн нафти та нафтопродуктів на рік. Чистий прибуток в 2015 р. -  1,6 млрд дол. США.