Порошенко доручив почати "деофшоризацію" України

Президент Петро Порошенко доручив профільним відомствам забезпечити приєднання країни до Міжнародної конвенції по забезпеченню доступу до рахунків резидентів.

Про це він заявив в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я доручаю Міністерству фінансів, Державній фіскальній службі забезпечити приєднання України до Міжнародної конвенції по забезпеченню доступу України до рахунків резидентів. Після укладання цієї конвенції, а вона має бути укладена протягом найближчих місяців, я бажаю, аби це відбулося з 1 січня 2017 року, Україна автоматично повинна отримувати інформацію з усього світу про рахунки, які відкриті у будь-якому банку світу українськими резидентами", - сказав Порошенко.

При цьому, за його словами, найближчим часом буде внесено законодавчі ініціативи щодо запровадження статусу іноземних контрольованих компаній.

"Це статус і термінологія, яка розроблена Організацією економічного розвитку. До неї уже приєдналися більше 30 країн, у тому числі більшість європейських країн. Так, незалежно від того, компанія в Україні або за кордоном, якщо вона прямо чи опосередковано належить українському резиденту, і якщо рівень оподаткування у цій країні більш ніж у два рази нижчий, ніж ставка українських податків, ти маєш, навіть, якщо гроші не зайшли в Україну, заплатити податок Україні. Ставки податків мають бути кореспондовані", - підкреслив Президент.

Глава держава також наголосив, що у парламенті має бути забезпечено голосування конституційної судової реформи, яка забезпечить створення прозорої та ефективної судової системи з повним перезавантаженням суддів та забезпеченням права на справедливий суд не лише для українських громадян, а й для українського бізнесу.