АМКУ перевіряє електронні торги арештованим майном

Антимонопольний комітет України перевіряє діяльність установ та організацію електронних торгів з продажу арештованого майна на відповідність законодавству про захист економічної конкуренції.

Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

«В Антимонопольному комітеті України досліджуються питання відповідності вимогам законодавства про захист економічної конкуренції порядку визначення та діяльності установ з реалізації арештованого майна шляхом проведення електронних торгів та організації торгів з продажу на електронних майданчиках майна неплатоспроможних банків», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, метою такої перевірки є визначення стану конкурентного середовища на ринках електронних торгів.

«Відповідно до інформації учасників ринку з продажу активів банків, Фондом гарантування вкладів фізичних осіб створено привілейовані умови для державного підприємства «СЕТАМ», шляхом передачі йому на реалізацію 70% активів банків, які ліквідуються», - пояснюють в АМКУ.

У комітеті просять суб'єктів господарювання, в тому числі у потенційних учасників ринку, до 29 квітня цього року надсилати на його адресу інформацію, яка може бути використана під час дослідження.