Boeing Co. скоротить декілька тисяч працівників

Одна з найбільших світових аерокосмічних та оборонних корпорацій Boeing Co. збирається скоротити майже чотири тисячі робочих місць в підрозділі комерційних літаків до середини цього року.

Про це пише видання Bloomberg.

"Американська компанія Boeing Co. планує скоротити близько чотирьох тисяч робочих місць у своєму підрозділі комерційних літаків до середини року в рамках зусиль зі скорочення витрат в умовах жорсткої конкуренції з боку Airbus Group SE", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, компанія не планує примусових скорочень. Швидше за все, Boeing звільнить 1,6 тис. співробітників в рамках програми добровільного скорочення, оголошеної минулого місяця, повідомив представник концерну Марк Біртель.

За його словами, ще 2,4 тис. позицій або є вакантними, або будуть скорочені за рахунок відправки співробітників на пенсію.

Підрозділ комерційних літаків, на частку якого припадає 68% прибутку Boeing в 2015 році, також змінює структуру управління, щоб створити "більш раціональну і гнучку організацію, яка може відгукуватися на потреби ринку", - розповів Біртель.

Крім скорочення робочих місць, концерн шукає й інші можливості для зниження витрат, зокрема, переглядає контракти з постачальниками, урізає витрати на ділові поїздки, а також вживає заходів для збільшення продуктивності, поліпшення якості і скорочення надлишкових запасів продукції.

Дирекція концерну сподівається, що всі вищезазначені заходи призведуть до скорочення деякої кількості робочих місць.