Рада ратифікувала Угоду про приєднання до держзакупівель СОТ

Народні депутати ухвалили Закон «Про приєднання України до Угоди про державні закупівлі», що забезпечує засади та умови для відкриття ринків держзакупівель країн-учасниць СОТ для України.

За відповідне рішення проголосували 243 народні обранці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначається в пояснювальній записці до закону, документ передбачає приєднання України на умовах Рішення Комітету з державних закупівель Світової організації торгівлі до Угоди про державні закупівлі.

За даними авторів закону, на сьогодні у відповідності з національним законодавством ринок державних закупівель України відкритий для всіх країн-учасниць вказаної Угоди, проте ринки сторін Угоди закриті для українського бізнесу.

«Прийняття закону та реалізація в подальшому положень Угоди СОТ забезпечить засади для відкриття ринків державних закупівель країн-учасниць Угоди для участі постачальників товарів та послуг у закупівлях; підвищить рівень конкурентоздатності України на міжнародних ринках й сприятиме зростанню обсягів вітчизняного експорту; створить імідж країни, яка реалізує у сфері державних закупівель кращі міжнародні стандарти», - йдеться в пояснювальній записці.

Крім того, автори зазначили, що приєднання до Угоди дасть змогу підвищити рівень інвестицій у провідній галузі економіки України, стане сигналом для міжнародних інвесторів про те, що наша держава проводить реформування системи держзакупівель.