Україна і Туреччина мають розбіжності щодо ЗВТ - Микольська

Україна та Туреччина мають розбіжності у погляді на лібералізацію торгівлі при укладенні Угоди про вільну торгівлю, але шукатимуть компроміс.

Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська, інформує прес-служба відомства.

"Україна та Туреччина мають різні підходи до лібералізації торгівлі при укладенні Угоди. Тому, дуже важливо знайти компромісні рішення для відстоювання національних інтересів з урахуванням поточної економічної ситуації. У зв'язку з цим, за пропозицією української сторони, переговірники попередньо визначили та обговорили пріоритетні товари для лібералізації доступу на ринки обох країн", - зазначила Микольська.

Вона додала, що Туреччина повністю підтримує той курс реформ, які провадяться сьогодні в Україні.

У міністерстві відзначають, що за підсумками 2015 року Туреччина є третім торговельним партнером України.

"Загальний обсяг торгівлі у 2015 році становив 4 млрд доларів США, що нижче ніж у 2014 році на 22 відсотки. Разом із цим між нашими країнами спостерігається зростання обсягів торгівлі послугами (на 10% у порівнянні з 2014 роком). Торговельне сальдо в торгівлі з Туреччиною залишається позитивним і становить 1,9 млрд доларів США", - підкреслила Микольська.

Вона також зазначила, що сторони взаємно зацікавлені в поліпшенні цих показників шляхом укладення Угоди про вільну торгівлю та готові інтенсифікувати свої зусилля для просування переговорного процесу.