США застерігають свої банки від російських облігацій - WSJ

Влада США застерегла найбільші банки країни від придбання російських облігацій, оскільки це може підірвати міжнародні санкції щодо Росії.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела. 

"Уряд США закликав деякі найбільші банки країни не робити ставки на потенційно прибуткові, але політично ризиковані угоди щодо російських облігацій, оскільки це підірве міжнародні санкції щодо Москви", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, правила відкрито не забороняють банкам займатися такою діяльністю, але представники Держдепартаменту США дотримуються думки, що така допомога фінансовій системі Росії буде йти врозріз з американською зовнішньою політикою, зокрема у питанні санкцій.

Росія планує випустити облігації на суму не менше 3 млрд дол., які запропонує іноземним покупцям - вперше після запровадження санкцій.

"Дуже важливо, щоб приватні компанії в США, ЄС і в усьому світі розуміли, що Росія залишиться ринком з високим ступенем ризику, поки її дії з дестабілізації України тривають", - заявили в Держдепартаменті.

Росія запросила взяти участь у розміщенні облігацій банки Citigroup, Goldman Sachs, Bank of America, JP Morgan і Morgan Stanley, повідомляють джерела.

На даний момент серед банків немає єдиної думки щодо подальших кроків. Водночас деякі представники банків, зокрема Citigroup, заявляють, що не купуватимуть російські облігації.