Яценюк розказав, як українські підприємства конкурують із Siemens

Електроважмаш та Турбоатом мають представити проект поставок своєї продукції в Іран, Монголію, Казахстан, Бангладеш та Індію. Крім того, важливим є освоєння таких нових ринків, як Узбекистан, Казахстан, Туркменистан. 

Про це сказав Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у Харкові у вівторок, 23 лютого, під час відвідання заводу «Електроважмаш», повідомляє Урядовий портал

«Електроважмаш разом із Турбоатомом мають представити проект комплектної поставки в такі країни, як Іран, Монголія, Казахстан, Бангладеш та Індія. Українська делегація відбуде до Ірану для переговорів з цього питання», - зазначив він.

Яценюк наголосив на необхідності диверсифікації ринків. 

Важливим є освоєння таких нових ринків, як Узбекистан, Казахстан, Туркменистан, «для того, щоб українські виробники виходили на ці ринки і перемагали світових гігантів». Прем'єр додав, що вже зараз Електроважмаш конкурує з такими компаніями, як Siemens та Alstom.

«Наша продукція є якісною, наша продукція відома у світі. Українська банківська система і державні банки готові підтримати такі індустріальні проекти виходу українських компаній на зовнішні ринки», - наголосив глава уряду.

Яценюк підкреслив, що такий вихід на зовнішні ринки «повинен відбуватися безпосередньо»: «Прямі контракти, прямі постачання, збільшення доходів державних компаній, додаткова зайнятість і доходи в цілому Української держави».

Глава уряду зазначив, що Електроважмаш на сьогодні постачає обладнання передусім державним компаніям: Укренерго, Центренерго і Укрзалізниці. Тому, за його словами, при затвердженні фінансових планів розвитку цих компаній окреме фінансування буде передбачено на інвестиційну складову, «щоб Електроважмаш мав замовлення».