На Сумщині нафту крали "озерами"

У місті Охтирка Сумської області поліцейські викрили одну з таємних баз, де зберігалася незаконно видобута сира нафта.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила керівник сектору комунікацій Головного управління Національної поліції у Сумській області Ельвіра Біганова.

«База знаходилася на території одного з місцевих приватних підприємств, куди поліцейські прибули із санкцією на обшук. Аби виконати ухвалу суду і потрапити на об’єкт, для відкриття воріт довелося застосовувати важку техніку «Охтирканафтогазу», бо заступник директора підприємства і адвокат слідчого на територію не пропускали, вважаючи обшук незаконним. На місці обшуку виявлено озера нафти і величезні розкопи. Всередині цих ям знаходилися 50-тонні металеві цистерни. Аби їх знайти під землею, правоохоронці використовували металошукачі. З резервуарів відкачали 7 тонн сирої нафти. Нині ж поліція вилучає й самі цистерни», - розповіла Біганова.

За її інформацією, місцеві правоохоронці намагаються вивезти ці ємності і відкачати залишки нафтосировини, після чого будуть проведені усі необхідні експертизи, подальші слідчі дії і допити свідків. Буде вирішуватись питання про притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Поліцейські не виключають, що зловмисники більшу частину нафти вже встигли вивезти з бази. Слідство за даним кримінальним провадженням триває. Встановлюються особи, причетні до організації цього злочину, та розмір завданих державі збитків.