Ахметов на мільярд зменшив борг перед Нафтогазом

Борг ПАТ «Київенерго» перед НАК «Нафтогаз України» протягом тижня зменшився на 368 млн грн та становить близько 1 млрд грн.

Про це інформує прес-служба Нафтогазу.

«Заборгованість ПАТ «Київенерго» за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень зменшилась на 368 млн грн. Сумарна заборгованість товариства становить близько 1,0 млрд грн, в т.ч. 549 млн грн - за газ, використаний у 2015 році для виробництва електроенергії», - йдеться у повідомленні.

Компанія також повідомляє, що станом на 26 січня 2016 року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК «Нафтогаз України» становить близько 20,8 млрд грн. Порівняно з минулим тижнем заборгованість зменшилась на 872 млн грн (4,0%).

Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 79% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії - близько 17%, борг прямих промислових споживачів - близько 4%.

Довідка. Компанія "ДТЕК" управляє енергетичними активами System Capital Management Ріната Ахметова. До її складу входять вуглевидобувні компанії "ДТЕК Павлоградвугілля" і шахта "ДТЕК Комсомолець Донбасу", 5 збагачувальних фабрик, енергогенеруюча компанія "ДТЕК Східенерго" і енергопостачальні "ДТЕК Сервіс-Інвест" і "ДТЕК ПЕМ "Енерговугілля", "Київенерго", "ДТЕК Дніпрообленерго".