Вартість газу у бюджеті заклали за песимістичним сценарієм - Уманський

Закладаючи в проект державного бюджету на 2016 рік ціну на газ у розмірі 225 доларів за тисячу кубометрів, Міністерство фінансів виходило з песимістичного сценарію стосовно вартості газу.

Про це на прес-конференції керівництва Міністерства фінансів України щодо проекту Державного бюджету України на 2016 рік сказав заступник міністра фінансів України Ігор Уманський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Різні тенденції і різні очікування зараз ми бачимо в світових прогнозах. Залежно від того, яка буде динаміка на цей квартал, і зрозуміло, що вона вплине на перший-другий квартал (наступного року - ред). Зараз ми бачимо зниження цін. Але динаміка може піти як уверх, так і вниз. Поки ми домовились про більш стриманий прогноз, який змушує нас рахувати показники по енергоносіях витрат державного бюджету. І щодо імпортної складової, і вже як наслідок - ціни газу всередині країни, виходячи з більш песимістичного сценарію", - зазначив Уманський.

За його словами, Міністерство фінансів розглядало також ціну на газ на рівні 190-200 дол. за 1 тис. кубометрів. "Але поки ми дотримуємось більш стриманого сценарію",- додав Уманський.