Поліція Донеччини на один день змінила камуфляж на вишиванки

Поліцейські Донецької області долучилися до відзначення Дня вишиванки - на один день звичний камуфляж поліцейських змінили вишиті сукні і сорочки.

Про це повідомили в обласній поліції.

«На один день звичний камуфляж поліцейських змінили вишиті сукні і сорочки. В такий спосіб правоохоронці висловили єдність з громадянами по всій країні і показали шану і гордість за етнічні традиції українського народу», - йдеться у повідомленні.

Співробітники в найкращих національних вбраннях були відзначені заступником голови Нацполіції України - начальником поліції Донеччини В’ячеславом Аброськіним.

Сьогодні за традицією для працівників облуправління було проведено заняття з української мови. Проте замість ділового стилю письма викладач маріупольського вишу Оксана Мороз познайомила поліцейських з історією вишиванки та значенням орнаменту на ній. Вишита сорочка – це особлива святиня, яка передавалася з покоління в покоління і зберігалася як реліквія. Особливе значення у вишиванці має візерунок, який несе в собі свій окремий «код».

Оркестр поліції Донеччини цього дня подарував свято учням маріупольської школи №15. На запрошення педколективу навчального закладу сьогодні о 8-й ранку музиканти зіграли для присутніх відомі українські пісні, після чого діти у супроводі батьків у вишиванках вийшли на марш вулицями Приморського району.

До святкування всеукраїнського Дня вишиванок долучилися правоохоронці всіх територіальних підрозділів поліції Донеччини.