Жителі зруйнованих будинків у Слов'янську отримали довідки переселенців

У Донецькій області жителі зруйнованих будинків у Слов'янську отримали довідки переселенців і тепер мають право отримувати від держави компенсацію на оренду житла.

Про це повідомили у Слов'янській міській раді.

«В управлінні соціального захисту населення відбулась довгоочікувана подія: жителі Слов'янська, які втратили житло під час проведення антитерористичної операції, отримали довідки внутрішньо переміщенних осіб», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що багато жителів Слов'янська під час подій 2014 року втратили власне житло, і тривалий час вони не мали ніякого статусу, не отримували матеріальну допомогу від держави та компенсацію за оренду житла.

Народний депутат України Олег Недава звернувся до міністра соціальної політики Андрія Реви з ініціативою посприяти в рішенні даного питання. До вирішення цієї проблеми долучився прокурор Донецької області Євгеній Бондаренко. Спільними зусиллями вдалося досягти того, що кожен житель Слов'янська, який втратив житло, тепер має право отримати довідку в управлінні соціального захисту населення про статус внутрішньо переміщеної особи.

Найближчим часом очікується внесення змін до Постанови Кабінету міністрів № 505 про призначення допомоги внутрішньо переміщенним особам, які дозволять слов'янцям, які втратили житло, отримувати від держави компенсацію на оренду житла.