Всі системи життєдіяльності Авдіївки працюють у штатному режимі - Зубко

На сьогодні в Авдіївці у штатному режимі працюють системи тепло-, енерго-, газо- й водопостачання та водовідведення, відновлено навчання дітей у п'яти із семи шкіл.

Про це під час години запитань до уряду заявив віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні в місті Авдіївка повністю відновлено в штатному режимі теплопостачання, енергопостанчання, газопостачання, водопостачання і водовідведення, у п'яти із семи шкіл відновлено навчальний процес і все під час того, коли практично бойові дії у промзоні не припиняються”, - зазначив Зубко.

Крім того, він нагадав, що в результаті посилення обстрілів бойовиками Авдіївки було пошкоджено близько 50 приватних будинків. Віце-прем’єр-міністр підкреслив, що наразі вже у 50% таких будинків відремонтовані вікна і дахи.

“Це була дуже гостра ситуація... й саме безпосередня координація всіх - і урядовців, і місцевих адміністрацій, і волонтерів, і народних депутатів, і громадянського суспільства дала можливість втримати ситуацію”, - наголосив Зубко.

Він підкреслив, що основною метою наступу бойовиків на Авдіївку було загострити ситуацію та посіяти паніку серед населення.

"Загострення ситуації, паніка серед людей, не дати можливості існування міста - була основна мета наступу окупаційних сил", - сказав він.

Урядовець підкреслив, що якщо в перші дні активізації бойових дій навколо Авдіївки відбувалося  400, 800, 1000 обстрілів у день, то в останні три дні такого загострення - 3500 обстрілів.

"Це 10 тисяч тонн металу, який опустився на голови наших військових. Наші військові своїм патріотизмом і налаштованістю зробили неможливим захоплення міста", - наголосив Зубко.