У Новолуганському змінили телефони виклику поліції, аби люди не потрапляли до "ДНР"

Поліція Донецькій області працює над тим, щоб жителі прифронтового селища Новолуганське, телефонуючи на лінію 102, не потрапляли до терористів в «поліцію ДНР».

Про це у середу на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник Головного управління Національної поліції у Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

«Новолуганське розташоване за декілька кілометрів від окупованої бойовиками Горлівки. І мешканці селища, телефонуючи на лінію 102, потрапляють до "ДНР". Виправити це наразі технічно неможливо - так говорять представники "Укртелекому", які надають комунікаційні послуги та технічний супровід лінії 102. Зараз поліцейські розповсюджують інформацію серед жителів, що від сьогодні для звернень з Новолуганського виділені окремі телефонні лінії: 050-346-24-78, 067-623-51-52 та на «гарячу лінію» 0-800-505-102 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних)», - написав голова обласної поліції.

Він зазначив, що вже з 11 січня звернення жителів Новолуганського будуть надходити в центр управління нарядами UASC. Це дозволить більш оперативно реагувати поліцейським і вчасно надавати необхідну допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, 2 січня у прифронтовому селищі Новолуганське відкрився пункт поліції. Тут загін поліції буде нести службу в 500 м від позицій терористів. А від Новолуганського до окупованої Горлівки - 20 км. Але території, контрольовані бойовиками, значно ближче, так, на під'їзді до селища розташований «нульовий блокпост ДНР».