У Краматорській школі відкрили меморіальну дошку розстріляному бойовиками Народному герою

Фото

У місті Краматорську Донецької області в школі №12 відкрили меморіальну дошку Народному Герою України Степану Чубенко, замордованому і розстріляному бойовиками в 17 років.

Про це в понеділок повідомили в Департаменті інформаційної та внутрішньої політики Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

«Сьогодні у Краматорську в загальноосвітній школі №12 була відкрита меморіальна дошка Народному Герою України, воротарю молодіжної збірної ФК «Авангард» Степану Чубенку, який загинув у 2014 році від рук проросійських бойовиків», - сказано в повідомленні.

На відкритті були присутні батьки Степана, школярі, громадські діячі, а також голова облдержадміністрації Павло Жебрівський. Під час свого виступу очільник області зазначив, що бажання Степана змінити країну було превалюючим над настроями, які тоді панували на Донеччині. Жебрівський звернувся до молоді з проханням не забувати про Україну, і це буде найбільша подяка для Степана Чубенко.

Степан Чубенко брав участь у мітингах на підтримку цілісності України, які проводилися в Краматорську. Під час обстрілу він допомагав спускатися в сховище літнім людям, носив їм воду, коли місто опинилося відрізаним від водопостачання. Ризикуючи життям, Степан зняв з міської площі прапор «ДНР». У червні 2014-го Степан поїхав до друга у Київ. 23 червня сів на поїзд у столиці, щоб повернутися додому, їхав через Донецьк, де був затриманий бойовиками з батальйону «Керч» за жовто-блакитну стрічку на рюкзаку. Після катувань українського патріота розстріляли.

Посмертно нагороджений волонтерським орденом "Народний герой України".