Заступника мера Слов'янська спіймали на хабарі в 150 тисяч

Оновлено

Служба безпеки затримала на хабарі у розмірі 150 тисяч гривень заступника мера Слов’янська.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Таку суму (10% від вартості об’єкта) здирник вимагав за надання переваги у конкурсі з відчуження комунальної власності – будівлі колишнього дитячого садочка", - йдеться у повідомленні.

Як уточнює прес-служба прокуратури Донецької області, підприємець планував використовувати будівлю для господарської дільності.

На пропозицію підприємець вимушено погодився, а згодом звернувся з відповідною заявою до СБ України в Донецькій області.

15 листопада 2016 року під час одержання неправомірної вигоди у сумі 150 тис. грн заступника голови Слов’янської міської ради викрито та в порядку ст. 208 КПК України затримано. Під час обшуку в кабінеті затриманого вилучено предмет неправомірної вигоди.

Досудове розслідування триває, вирішується питання про повідомлення посадовцю про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (отримання неправомірної вигоди) та обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Наразі правоохоронці перевіряють причетність до вказаного правопорушення інших посадових осіб Слов’янської міської ради.

Тривають невідкладні слідчі дії.