Начальника Донецького СІЗО заочно судитимуть за співпрацю з терористами

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт для заочного засудження колишнього заступника керівника Донецького СІЗО, який перейшов на бік терористів.

Про це в п'ятницю повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області.

«Слідчій відділ прокуратури Донецької області завершив спеціальне досудове розслідування стосовно правоохоронця-зрадника, який перейшов на бік терористів «ДНР». ... Обвинувальний акт за ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації) прокуратурою вже скеровано до суду», - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що у серпні 2014 року заступник начальника СІЗО з режиму і охорони Донецького слідчого ізолятора управління Державної пенітенціарної служби України, 1969 р.н., зрадив присязі і почав активно співпрацювати з бойовиками, зайнявши посаду «начальника Донецького слідчого ізолятора в м. Донецьк».

Виконуючи покладені на нього обов'язки з керівництва діяльності «Донецького слідчого ізолятора», колишній працівник Державної пенітенціарної служби України створював умови для діяльності «ДНР» на території міста Донецьк, Донецької області, запевнюючи місцеве населення в легітимності злочинної діяльності очолюваного ним СІЗО, законності і правомірності дій бойовиків, пропагуючи таким чином ідеологію тероризму.

Через те, що обвинувачуваний продовжує працювати на терористів, його судитимуть заочно. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.