Краматорськ розпочав дводенне святкування Дня міста та Дня машинобудівника

Програма

Нинішній тимчасовий адміністративний центр Донецької області місто Краматорськ святкує у суботу, 24 вересня, свій 164-й День народження.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, наступного дня, у неділю, краматорчани продовжать святкувати День машинобудівника.

"Від щирого серця вітаю вас з Днем міста і Днем машинобудівника! Ці два свята історично пов'язані між собою, так як наше рідне місто по праву вважається Батьківщиною важкого машинобудування. Ми пишаємося, що в Краматорську живуть і працюють цілі династії талановитих і висококваліфікованих професіоналів, чиї праці знайшли своє втілення в унікальних машинах і механізмах, які сьогодні працюють на благо людства в усіх куточках світу", - привітав краматорчан зі святами міський голова Андрій Панков.  

Насправді ж, святкування розпочалися ще 22 та 23 вересня, в рамках яких пройшли різні культурні та спортивні заходи.

На сам День народження Краматорська для мешканців та гостей приготовано чимало приємних сюрпризів. Головні святкові заходи пройдуть на центральній площі Миру. У цей день об 11:00 розпочалася вяткова культурно-розважальна програма для маленьких мешканців Краматорська. Вулична вистава на ходулях, аквагрим, різноманітні ігри та майстер-класи, а також фотозона – усі ці заходи для дітей безкоштовні.

Далі свято продовжиться фестивалем їжі. На гостей чекатимуть цікаві конкурси та розіграші, величезний асортимент страв, майстер-класи із виготовлення їжі та безкоштовне частування.

 Естафету святкування підхопить усіма улюблений фестиваль фарб Holli, а запальний, наймасовіший танцювальний флешмоб, заявлений на рекорд Краматорська, нікого не залишить байдужим, запевняють організатори свята.

Також пройдуть виставка - ярмарок декоративних голубів і кроликів, ярмарок меду, перший напівмарафон "Наш Краматорськ", "автослалом"- змагання між автолюбителями,  змагання з бамперболу.

В рамках святкового концерту на площі Миру виступить, зокрема, український реп-виконавець, срібний призер шоу "Україна має талант" 2011 року Артем Лоїк.

Пору з цим, недавно відкритому парку культури і відпочинку "Сад Бернацького" пройде "Караоке на майдані", яке проведе популярний ведучий Ігор Кондратюк. В рамках концертної програми у парку виступлять популярна українська група "Скрябін" з вокалістом Євгенієм Толочним  та співачка Ірина Білик.

У неділю, 25 вересня з 15:00 у парку Пушкіна заплановані виставка декоративно-прикладного мистецтва та цікаві майстер-класи. Пізніше, о 16:00 на стадіоні "Блюмінг" розпочнеться святкова програма "НКМЗ-сильні люди, вільні машини". Родзинкою свята стануть виступи Василя Вірастюка, Альони Вінницької та групи "Неангелы". Вхід для усіх бажаючих буде вільним.

Василь Короткий, КРАМАТОРСЬК. 24 вересня 2016 року.