Вугледобувне підприємство на Донеччині ухилилося від сплати податків на 8 млн грн

Співробітники оперативного управління ГУ ДФС у Донецькій області викрили ухилення від сплати єдиного внеску на суму більш, ніж 8 млн грн з боку підприємства, яке отримувало прибуток від видобутку вугілля на тимчасово непідконтрольній території.

Про це повідомляє на своїй сторінці головне управління ДФС у Донецькій області.

"В рамках проведених заходів виявлено, що посадові особи підприємства, яке є платником податків у Донецькій області та розташоване на лінії розмежування в районі проведення АТО, отримували прибуток від видобутку вугілля на тимчасово непідконтрольній території області та торгівельних операцій з ним", - йдеться у повідомленні.

Також виявлено неодноразове ухилення від надання звітів з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та його сплати, за більш, ніж 200 працівників даного підприємства.

"В результаті заборгованість підприємства перед державою перевищує 8 мільйонів гривень", - наголосили в ДФС.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст. 212-1 КК України  (ухилення від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування).

Досудове слідство триває.