Маріуполь у 2016 році отримає 700 млн грн на інфраструктуру – Жебрівський

Маріуполь отримає в цьому році 700 млн грн з різних джерел фінансування на реалізацію масштабних інфраструктурних проектів.

Про це заявив голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський під час поїздки до Маріуполя, де взяв участь у нагородженні металургів з нагоди професійного свята та провів кілька робочих нарад.

"Ми отримаємо не лише промисловий потенціал, а прекрасне комфортабельне для життя місто", - наголосив очільник області, коментуючи фінансування.

У міському Будинку культури металургів очільник області вручив почесні грамоти та подяки Донецької ОДА кращим працівникам металургійної та гірничодобувної галузі.

"Безумовно, душа і серце Маріуполя – це металурги. Мені сказали, що у конвектора температура 72 градуси. Мабуть, це та професія, коли тільки те, що виконуєш свою роботу, вже є подвигом. Витримати температурний режим, витримати напругу – на це здатні люди лише зі стальними нервами, ті, хто любить своє місто, свою сім’ю і країну. Саме металурги два роки тому не дозволили терористам захопити Маріуполь. Вони не лише виплавляли броню, а виходили на вулиці у складі добровільних дружин. Ви доказали, що є великими патріотами", - звернувся до присутніх на святі П.Жебрівський.

Очільник області також провів робочі зустрічі з питань децентралізації та особисто проінспектував кілька об’єктів, які отримають фінансування на модернізацію, зокрема міську лікарню та школу, яка до кінця року стане опорною.