Жебрівський: мери і голови РДА повинні знати учасників АТО поіменно

Усі мери та голови райдержадміністрацій Донеччини повинні знати поіменно усіх учасників АТО області поіменно та надавати їм необхідне сприяння з метою забезпечення усіма пільгами, передбаченими законодавством.  

Про це заявив голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський під час засідання колегії ОДА у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що міські голови, особливо ті, які давно працюють, та голови райдержадміністрацій чітко знають своїх ветеранів Другої світової війни, війни в Афганістані, але на сьогодні є і питання учасників АТО, яких ми не ідентифікуємо. І тому зобов’язання кожного міського голови,  кожного голови РДА  - знати поіменно учасників АТО. Їх не так і багато", - наголосив Жебрівський.

Найбільше зареєстрованих учасників АТО зі статусом УБД (учасник бойових дій) у Бахмуті, де знаходиться склад довготривалого зберігання військової техніки, в інших містах і районах їх не так і багато, додав очільник області.

"Є вимога до усіх міських голів та голів райдержадміністрацій знати їх особисто", - заявив Жебрівський під час колегії, де, зокрема, розглядалася організація та якість надання медичної допомоги учасникам бойових дій, ветеранам війни та забезпечення їх пільгами згідно з чинним законодавством.

Як повідомив заступник директора департамент охорони здоров’я Донецької ОДА Володимир Колесников, у Донецькій області на обліку в органах соціального захисту населення перебувають 3876 учасників АТО зі статусом УБД, але відповідно до реєстрів, які ведуться в усіх центрах первинної медико-санітарної допомоги персоніфіковано лише 258 осіб (по самозверненню).  Він наголосив, що приділяється значна увага питанням медичного забезпечення та адаптації бійців АТО, розроблено "дорожню карту демобілізованого військовослужбовця".  В комунальній лікувально-профілактичній установі "Обласний госпіталь для ветеранів війни м.Святогірськ" проводиться медична реабілітація учасників бойових дій, ветеранів війни.