Донеччиною пройде мандрівний фестиваль "З країни в Україну"

Програма візиту

Масштабний мандрівний український фестиваль "З Країни в Україну" у липні прибуває у Донецьку область.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, культурно-просвітницька подія протягом місяця проходитиме у низці невеликих міст Південного Сходу України.

У рамках фестивалю відбудуться майстер-класи народних ремесел, демо-зона новітніх здобутків України, відкрита бібліотека, дитячі і юнацькі активні ігри, кінопокази найкращих зразків вітчизняного кінематографу, лекції для дорослих та дітей та феєричні вечірні рок-концерти.

Мандрівний фестиваль розпочне свою дорогу з міста Покровськ 1 липня, до Костянтинівки прибуде 2 липня,  в Бахмут - 3 липня. Потім переїде до Луганської області:

Лисичанськ - 8 липня, Сєвєродонецьк -  9 липня, Старобільськ - 10 липня. Після Луганщини "З країни в Україну" пройде містами Нікополь (22 липня), Кривий Ріг (23 липня), Запоріжжя (24 липня), Бердянськ (29 липня) та завершить свій маршрут у Маріуполі  (30–31 липня).

В кожному місті організацією та координацією фестивалю займаються окремі локаційні групи.

Як повідомила прес-секретар локаційної групи у Костянтинівці Анастасія Галасюк, в місті планується особливо насичена програма фестивалю: заходи проходитимуть у парку "Ювілейний" з самого ранку та до пізнього вечора. "На відвідувачів чекатимуть майстер-класи з танців,  макіяжу та манікюру, спортивні ігри, шахові турніри, ресторан на траві, фестиваль їжі, танцювальний флешмоб", - сказала вона. Завершиться фестиваль драйвовим концертом, участь у якому візьмуть українські музичні гурти КАРНА, NESPROSTA, VRODA, SWEETLO, "Смолова Галерея".

Проект "З Країни в Україну" започатковано у 2014 році, щоб максимально допомогти місцевим громадам наповнити свої міста атмосферою єдності, підтримки та відчуттям українського духу.