У Краматорську стартувала міжнародна бізнес-конференція

У Краматорську Донецької області стартувала міжнародна бізнес-конференція на підтримку малого і середнього бізнесу.

Про це у четвер, 26 травня, повідомили в Управлінні інформаційної політики і з питань преси Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

«Сьогодні у Краматорську почалася дводенна міжнародна бізнес-конференція «Формування нової економіки Донбасу, орієнтованої на експорт і підтримку малого і середнього бізнесу», - йдеться у повідомленні.

Відкривали форум голови Донецької та Луганської облдержадміністрацій Павло Жебрівський і Юрій Гарбуз, представники міжнародних організацій і Торгово-промислової палати Донецької області.

Жебрівський підкреслив важливість заходу, оскільки побудова нової економіки області стоїть сьогодні на порядку денному регіональної влади.

«Нам необхідно стимулювати розвиток малого і середнього підприємництва, підказувати шляхи реалізацій ідей, навчати, як експортувати товари в країни ЄС. Ми прийняли рішення щодо компенсації відсотків по кредитах для малого і середнього бізнесу. На жаль, поки що отримали тільки 5 заяв. Фактично ми можемо кредитувати до мільйона гривень, тому я сподіваюся на їх збільшення після форуму», - сказав глава Донецької ОДА.

Передбачається, що завтра, в п'ятницю, спікери приділять увагу ролі бізнес-асоціацій у кризові часи, механізмам підтримки малого і середнього підприємництва.

Міжнародна бізнес-конференція організована за підтримки уряду Японії, донорських організацій Швеції та Швейцарії, Чеської Республіки, Польщі та Міжнародного центру перспективних досліджень.