У Покровську запустили в небо найбільший в Україні прапор ЄС

У Покровську (колишній Красноармійськ) Донецької області у четвер розпочалися заходи, приурочені до Дня Європи, який відзначатиметься 21 травня. Зокрема, у місті розпочав роботу форум "Шляхи євроінтеграції Донеччини", а також запустили в небо найбільший в Україні прапор ЄС.

Про це повідомляє управління інформаційної політики та з питань преси Донецької облдержадміністрації. 

"Сьогодні у Покровську за допомогою повітряних зміїв запустили у небо найбільший прапор ЄС розміром 850 квадратних метрів. Цей факт був зареєстрований представниками Книги рекордів України", - йдеться у повідомленні.

Участь у обговореннях форуму взяли очільник Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський, координатор проектів ОБСЄ в Україні – посол Вайдотас Верба, менеджер з комунікацій Представництва ЄС в Україні Марті Лутсар та генеральний консул Німеччини Вольфганг Мьоссінгер.

"Дуже позитивно, що ми сьогодні думаємо не лише про погане, а дивимось у майбутнє. А наше майбутнє спільне із ЄС - світле та заможне", - наголосив під час урочистого відкриття заходу Павло Жебрівський.

Учасники форуму обговорять проекти з розвитку малого та середнього бізнесу, діляться досвідом, розглядають можливі шляхи розвитку задумів зі створення невеликих підприємств з урахуванням європейських стандартів якості. Програма обговорень насичена дискусіями та роботою у секціях. Для зручності учасників у приміщеннях працюють електронні панелі.

Також у центрі міста працює великий ярмарок, на якому представлені національні страви країн ЄС та презентовані найпопулярніші туристичні маршрути.

Як повідомляє ІА "Вчасно", головна площа міста перетворила у європейську містечко, на ній також відбулася презентація країн-учасниць ЄС, які підготували навчальні заклади міста. Також глядачам було продемонстровано колекцію українського стилізованого одягу "Справжня Україна" від театру моди "Клеопатра".