Порошенко у Краматорську: Це перший візит, присвячений мирним справами

Оновлено

Президент Петро Порошенко у Краматорську передав 60 машин "швидкої допомоги" для Донецької області.

Про це повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко у Твіттері.

"Це перший візит (на Донеччину. - Ред.), присвячений мирним справами", - наголосив Президент під час церемонії.

Як повідомили в Управлінні інформаційної політики та з питань преси Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, Порошенко сказав: «Ці красуні «швидкі», які нині отримує область, є символом миру. Найсучасніші, європейські, такий тип швидких допомог ви можете зустріти в будь-якій європейській столиці. Вони рятуватимуть життя мешканцям Краматорська та інших міст нашого Донбасу».

Як зазначили в обладміністрації, гроші на придбання авто для підрозділів «Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» було виділено з обласного бюджету.

Загальна вартість машин становить 99,7 мільйона гривень. Закупівля проведена за ціною, що майже на 20% нижче від середньостатистичної ринкової для автомобілів та обладнання цього типу.

Серед переданих медикам авто - 59 машин швидкої медичної допомоги типу «В», які обладнані для транспортування та основного медичного нагляду за пацієнтами, та один спеціалізований реанімобіль типу «С», який дозволить транспортувати до перинатальних центрів новонароджених з тяжкими захворюваннями та вадами розвитку.

Машини поповнять автопарки станцій швидкої допомоги Волновахи, Димитрова, Великої Новоселівки, Костянтинівки, Краматорська, Маріуполя та Слов’янська.