У Токіо провели майстер-клас із виготовлення дідуха
В українському кафе «Краяни» в Токіо пройшов майстер-клас із плетіння української різдвяної прикраси-оберега — дідуха.
Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила громада українців в Японії НПО «Краяни», яка організувала захід за підтримки Азійського фонду добробуту та освіти (FWEAP).
Дідух, що символізує дух предків, виготовляли з колосків пшениці та сухоцвітів. Учасники дізналися про його значення як важливого атрибуту українського Різдва.
На заході також пролунали традиційні колядки та щедрівки, а також відбувся міні-вертеп з «козою».
«На додачу, кафе порадувало смачним різдвяним меню, а вуличний базар від НПО «Краяни» та сирійської громади «Syrian Hands» чудово доповнив це різдвяне дійство», - додали організатори.
Дідух — українська різдвяна прикраса з колосків, а також — символ урожаю, добробуту, багатства.
Як повідомляв Укрінформ, у жовтні в Токіо відбувся щорічний міжнародний Фестиваль мешканців району Міното (Minato Citizens Festival), у якому за підтримки посольства України в Японії взяли участь представники української громади.
Фото: Victor Yevtushuk