У Литві відкрилася виставка дитячих малюнків «Вільний Херсон»

Фото

У литовському місті Йонава відкрилася виставка дитячих малюнків «Вільний Херсон», присвячена жителям Херсона, які пережили російську окупацію та зараз живуть під постійними обстрілами.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Херсонської ОВА, передає Укрінформ. 

«У литовському місті Йонава відкрилася виставка дитячих малюнків «Вільний Херсон», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що литовські школярі з Йонавського району та міста Йонава надіслали на конкурс 70 малюнків. 25 малюнків юних художників стали переможцями та номінантами конкурсу.

За словами директорки художньої школи Рити Трімоніене, ідея конкурсу належить віцемеру міста Біруте Гайлієне, литовській волонтерці Мілді Гоштаутайте та вчительці художньої школи Йоліті Ясінській, які й організували цей конкурс.

Гостями мистецького заходу були представники Сейму Литовської Республіки та волонтери.

Усі конкурсанти отримали дипломи та подарунки від керівництва школи, Мілди Гоштаутайте з ГО «Memorabilis» та Романа Бережного з благодійної організації EU4Kherson.

В облдержадміністрації поінформували, що малюнки юних литовських художників до Дня Конституції України відправлять у Херсон. Їх можна буде побачити в гуманітарних центрах, бомбосховищах і лікарнях міста.

Як повідомляв Укрінформ, у Сеулі з 1 травня по 3 червня проходить виставка «Діти, які малюють надію», де представлені художні роботи українських дітей, які відобразили не лише свій трагічний досвід, а й надії на майбутнє. 

Фото: Херсонська обласна державна адміністрація / Фейсбук