До української школи в Чикаго завітали ветерани російської війни проти України

Фото

До школи при Кафедральному соборі Святого Миколая (St. Nicholas Cathedral School) у Чикаго (США) завітали ветерани російської війни проти України, які прибули до американського міста для участі у забігу з нагоди Memorial Day – «Soldier Field 10».

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці генерального консульства України в Чикаго.

За повідомленням, цього року група з 12 поранених українських військових на чолі з генерал-майором у відставці Володимиром Гавриловим представлятиме команду «Run For Ukraine», яка здійснить забіг під гаслом «Running for Freedom» – «Забіг для перемоги».

Зауважується, до української команди також приєднаються представники української громади в Чикаго, військові США та інші друзі України.

Під час вітального слова генконсул України в Чикаго Сергій Коледов подякував дирекції школи за всю працю та підтримку дітей українських сімей, які опинилися в Чикаго через повномасштабне вторгнення Росії в Україну, а також закликав підтримати команду «Run For Ukraine» та усіх українських військових, які зараз перебувають в Чикаго для лікування та реабілітації.

Зустрітись з військовими також можна 24 травня о 17:00 на панахиді в St. Joseph the Betrothed Ukrainian Catholic Church (5000 North Cumberland Avenue, Chicago, IL).

Також українських героїв можна підтримати в суботу, 25 травня. Збір учасників відбудеться біля намету Revived Soldiers Ukraine біля Soldier Field о 6.00. Старт перегонів – о 7.00, 8.00 – полудень – збір після забігу в наметі.

Генконсульство висловило величезну подяку організаторам за велику працю, завдяки якій візит українських героїв став можливим: Kyiv Committee of Chicago Sister Cities International і Help Heroes Of Ukraine.

Нагадаємо, у Чикаго активісти провели акцію «Be the voice of ukrainian mothers in the world», щоб привернути увагу до війни в Україні.

Фото: Consulate General of Ukraine in Chicago / Фейсбук