СКУ обговорив з президентом НОК підтримку діаспорою українських олімпійців у Парижі

Очільники Світового конгресу українців (СКУ) провели розмову з президентом Національного олімпійського комітету Вадимом Гутцайтом про те, як світове українство може підтримати українських атлетів на літніх Олімпійських іграх у Парижі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці СКУ.

Під час віртуальної зустрічі президент НOК подякував СКУ за підтримку України та українського спорту в ці непрості для країни часи.

Своєю чергою перший віцепрезидент СКУ Стефан Романів запевнив у стійкій підтримці та разом із Директором Місії СКУ в Україні Сергієм Касянчуком представив пропозиції на підтримку українських олімпійців.

Читайте також: Українці Франції бойкотуватимуть участь росіян в Олімпіаді

На чолі з головою Спортового комітету Ренатою Роман представники СКУ взяли активну участь у спільному засіданні.

«Комісій НОК України «Закордонне українство» і «Олімпійська освіта та культура» й обговорили, як допомогти вимушено переселеним дітям не втрачати зв’язків з українським спортом та бути гордими досягненнями українських олімпійців», – повідомили в СКУ.

Нагадаємо, 20 травня стало відомо, що Україна офіційно братиме участь на Олімпіаді у Парижі, яка відбудеться з 26 липня по 11 серпня 2024 року. Оголошення про це з'явилося після зустрічі з журналістами очільника Мінмолодіспорту Матвія Бідного і президента НОК України Вадима Гутцайта.

Фото: noc-ukr.org